SPORT / BH AUTOSPORT

13. Rally Jahorina vozi se ovog vikenda

Sedmo uzastopno poslijeratno izdanje

 

Reli kao disciplina u Bosni i Hercegovini nažalost ide ka potpunom gašenju. Dok je 2016. godine situacija krenula uzlaznom putanjom nakon vrhunski organizovanog relija u Neumu, a zatim i jubilarnog 10. Relija Jahorina gdje smo vidjeli vrhunske automobile po prvi put u BiH, uzlazna putanja se pretvorila u slobodan pad. Neuma više nema, a Jahorina i pored odlične organizacije, ne uspijeva privući dovoljno pažnje najboljih posada iz CEZ šampionata. Nadamo se da će ova godina i pogodnosti koje je organizator spremio za posade ipak promijeniti situaciju te da ćemo ponovo gledati i vrhunske automobile na Jahorini.

 

Ipak, sedmu godinu uzastopno, Reli Jahorina živi i dalje i prkosi teškim vremenima za reli, ali i autosport u Bosni i Hercegovini. Ovoga vikenda, vozi se ukupno trinaesto izdanje, a kao i do sada, itinerer relija je ostao isti i veoma kompaktan, kako za posade, tako i za publiku koja vrlo lako može ispratiti svih šest brzinaca.

 

U subotu će biti održan svečani, ceremonijalni start na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra, da bi se nakon toga posade zaputile ka Vracama na start prvog brzinskog ispita koji se vozi u noćnim uslovima. Nakon dva noćna brzinca na Vracama, posade se u akciju vraćaju u nedjelju kada su na rasporedu dva prolaza brzinskim ispitom Trebević, dok je treća, poslijepodnevna dionica relija rezervisana za dva prolaza brzinskim ispitom Stari Grad.

10:22 | Oct 14, 2019

KOMENTARI (0)