VIJESTI / TUNING

3D Design spremio paket nadogradnji za BMW X2

x2

BMW X2 by 3D Design

x2

BMW X2 by 3D Design

x2

BMW X2 by 3D Design

x2

BMW X2 by 3D Design

x2

BMW X2 by 3D Design

x2

BMW X2 by 3D Design

Za one kojima je obični X2 sterilan

 

BMW je krajem 2017. godine predstavio svoj najnoviji crossover u ponudi. Model X2 je znatno dinamičniji i sportski nastrojen za razliku od „ležernog“ X1. Da vam najlakše objasnimo razliku između ova dva modela, reći ćemo da je BMW jedna velika porodica, a X1 i X2 su dva sina. X1 je primjeran, uzoran učenik koji je tih, miran i povučen, dok je X2 zločesto dijete uvijek spremno da izazove nevolje. Njegov karakter je osvojio čak i one najzagriženije ljubitelje BMW-a koji u posljednje vrijeme nisu baš najzadovoljniji modelima, međutim X2 je ponovo sve ujedinio.

 

Međutim, svi su ujedinjeni i oko toga da ovaj automobil ima jednu veliku manu, odnosno nedostatak. Vrh ponude predstavlja model X2 M35i. Ne X2 M, već M35i. To je zapravo M Sport paket koji dobija nešto agresivniji izgled, ali ni blizu onome što nude čistokrvni M modeli. Za sada još nema naznaka da će BMW proizvesti X2 M što izaziva opće razočarenje. Ipak, do tada možemo uživati u raznim izvedbama ovog modela koje kreiraju tuning kuće.

 

Jedna od uređenih izvedbi ovog modela stiže nam iz dalekog Japana i tuning kuće 3D Design. Oni su kao bazu za tuning uzeli model X2 xDrive20i M Sport. Prednji kraj je dobio novi karbonski lip spojler, ali da biste ga ugradili, morate kupiti i posebnu razmaknicu. Zadnji kraj je dobio novi karbonski difuzor sa uklopljenim četverostrukim završetkom izduvnog sistema kojeg je takođe razvio 3D Design. Automobil dolazi na 20-inčnim felgama. Iznutra, X2 je dobio drugačije polugice mjenjača iza volana, kao i aluminijske papučice gasa i kočnice.

 

Osim vizuelne nadogradnje, X2 je dobio i nadogradnju motora. Pod haubom je 2.0 četverocilindarski turbo motor koji u standardnoj izvedbi razvija 189 KS i 280 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,4 sekunde. Nakon nadogradnji, motor razvija 226 KS što ovaj model dovodi u nivo sa fabričkim X2 xDrive28i modelom. Nažalost, na stranici 3D Design kuće nema prikazanih cijena, tako da možemo nagađati koliko je zapravo ova nadogradnja skupa.

14:48 | Apr 8, 2019

KOMENTARI (0)