VIJESTI / TUNING

ABT od VW Multivana napravio performantni kombi

vw

ABT VW Multivan

vw

ABT VW Multivan

vw

ABT VW Multivan

vw

ABT VW Multivan

Za sve one koji imaju porodicu, ali i tešku nogu na gasu

 

Realno gledajući, postoje samo dvije skupine ljudi koje imaju kombije na svojoj listi želja. Jednostavno to nisu automobili koji su napravljeni da budu atraktivni, već praktični. Dakle, prvoj skupini pripadaju oni koji namjeravaju prevoziti veći teret i oni će kupiti „dostavnjaka“, a drugoj skupini pripadaju prevoznici koji će kupiti putničku verziju za maksimalni komfor putnika.

 

To je nepobitna činjenica. S druge strane, imamo ABT. Čuvena tuning kuća iz Njemačke smatra da postoje oni koji će kombi kupiti kako bi se isticali njegovim atraktivnim dizajnom i imali veoma performantan automobil. Uistinu, Volkswagen je T6.1 doveo do jednog potpuno novog nivoa, tako da im na tome skidamo kapu.

 

Ipak, ABT je za T6.1 spremio kompletan tuning paket koji uključuje i stilska unaprijeđenja, ali i unaprijeđenja performansi. Iako smo imali priliku da vozimo jedan primjerak T6 Multivana sa ABT tretmanom, i dalje ne možemo da se otrgnemo utisku s kojom posvećenosti detaljima je ABT pristupio ovom projektu.

 

Šta dobijate s ABT-ovim paketom za T6.1? Titulu najbržeg kombija u kvartu! Cool dvobojni Multivan je dobio veće točkove koji su dostupni u veličinama od 19 i 20 inča, a izvana imate pozamašan spisak detalja koji su izrađeni od kroma. Automobil je dobio i novi, Bilsteinov podesivi ovjes koji automobil čini izuzetno laganim i precizinim u vožnji. Osim toga, možete i spustiti vaš automobil između 40 i 70 mm.

 

Pod haubom imate dvije opcije. Prva dolazi sa slabijim 2.0 TDI motorom koji sa fabričkih 150 KS i 339 Nm obrtnog momenta dolazi na 180 KS i 400 Nm, dok u najjačoj izvedbi, umjesto fabričkih 199 KS i 450 Nm dolazi do impresivnih 226 KS i 490 Nm. ABT Engine Control zaista čini čuda, zar ne?

19:39 | Jan 18, 2020

KOMENTARI (0)