VIJESTI / TUNING

ABT-ov Audi SQ7 je Darth Vader na točkovima

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

Zastrašujući izgled uz impresivne performanse

 

I dok traje pandemija korona virusa, ne možemo očekivati premijere novih automobila. Zato, u ovom periodu, u životu nas drže tuning kuće koje koriste trenutak kako bi sva pažnja bila usmjerena upravo na njihove projekte. Ne tako davno, ABT je predstavio RS6-R i RS7-R pakete, a sada su svoju pažnju preusmjerili na jedan sasvim drugačiji Audi.

 

Radi se o Audiju SQ7. Monstruozni dizelski terenac pod haubom krije 4.0 TDI V8 motor koji u fabričkoj specifikaciji razvija 435 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Međutim, kada ABT umiješa prste u performanse automobila, sasvim je opravdano očekivati jedan monstruozan skok performansi. Paket nadogradnji motora je predstavljen krajem prošle godine i s njim SQ7 razvija 503 KS uz 969 Nm. Sada tu snagu prati i widebody kit koji dodatno naglašava žestinu ovog modela.

 

Automobil je diskretno proširen, ali sasvim dovoljno da ovom automobilu da opak izgled. Prošireni su blatobrani kao i rubovi sprijeda i straga. Na krovu se nalazi veći spojler, dok modifikovani četverostruki završeci izduvnog sistema podsjećaju da ovo nije fabrički SQ7. Ukupni dojam, zaokružuju 22-inčne felge, dok unutar kabine koja je krcata tehnologijom nalazimo karbonske detalje.

13:26 | Apr 16, 2020

KOMENTARI (0)