VIJESTI / TUNING

ABT RS5-R u Evropu stiže sa ozbiljnim unaprijeđenjima

abt

ABT RS5-R

abt

ABT RS5-R

abt

ABT RS5-R

abt

ABT RS5-R

abt

ABT RS5-R

abt

ABT RS5-R

 Novi bodykit od karbonskih vlakana

 

Kada je Audi predstavio RS5 Sportback u martu prošle godine, ingolstadtski proizvođač je taj model učinio ekskluzivnim za tržište Sjeverne Amerike. U međuvremenu, model je stigao i na stari kontinent, a ABT je spremio tuning paket za njega.

 

ABT-ov plan je da proizvede svega 50 automobila i to na cijelom svijetu. Dakle, Amerika i Evropa će se morati grčevito boriti za svoj primjerak ovog rijetkog dragulja. A iz ABT-a ne pomažu sa prikrivanjem „stanja“ te nigdje ne postoji podatak koliko je još automobila u opticaju.

 

Oni koji se odluče na kupovinu (u prevodu „borbu za“) RS5-R dobiće novi prednji branik sa prilično složenim aerodinamičkim dodacima: spliter, krilca, spojler. Sve se to nalazi na prednjem braniku, a treba li napominjati da je sve izrađeno od karbona sa visokosjajnim završetkom? Upravo tako je izrađen i novi okvir maske hladnjaka, kao i zadnji difuzor i, vjerovali ili ne, završeci izduvnog sistema. Na kraju liste estetskih dodataka, nalaze se diskretni lip spojler i 21-inčne felge. Iznutra, ponovo karbon. Možete ga naći čak i na ručici mjenjača, vratima pa čak i na sjedištima.

 

Moramo li napominjati da je ABT tuning kuća? Nismo ludi, već je na današnjici sve veći broj stylera koji se vode kao tuning kuće. Tako su 2.9 litarski biturbo V6 motor „nabrijali“ na 503 KS i 690 Nm obrtnog momenta. Garancija na tuning paket traje 4 godine odnosno 161.000 km.

09:50 | May 30, 2019

KOMENTARI (0)