VIJESTI / TUNING

ABT spremio dodatnih 50 primjeraka Audija RS4

Razlog za izradu dodatnih 50 primjeraka je velika zainteresovanost

 

Ne tako davno, ABT je predstavio tjunirani RS4 Avant, pod nazivom RS4R. Snaga je povećana na 523 KS i planirano je da se napravi samo 50 takvih automobila. Međutim, svih 50 automobila je već prodano pa su iz ABT-a odlučili da naprave još 50 primjeraka, ovoga puta pod nazivom RS4+.

 

Sam fabrički RS4 je prava zvijer. Još od svog prvog pojavljivanja pa do dan danas, dokazao se kao automobil sa nevjerovatnim sposobnostima i mogućnostima. Sirova snaga motora uparena sa nenadmašnim Quattro pogonom, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. ABT je tjunerska kuća koja je stekla slavu radeći Volkswagenove i Audijeve modele, ali su naravno modeli gospodara prstenova uvijek ostali zapaženiji zbog svojih karakteristika, a mnogi ih smatraju i posebnim edicijama. Još jedno remek djelo ove tjunerske kuće su RS4R i RS4+.

 

 

Iako biste pomislili da su to dva različita automobila, osim imena, skoro da nema nikakvih razlika. I dalje dobijate 2.9 biturbo V6 benzinca pod haubom koji razvija 523 KS. Moćni V6 motor "diše" preko četiri 102 milimetarske izduvne cijevi koje zvuk čine mnogo boljim nego na standardnoj verziji. Ono što ovaj model čini posebnim jeste enormna upotreba karbonskih vlakana: prednji spliter, okvir maske hladnjaka, zadnje krilo, auspuh, čak i ručica automatskog mjenjača je obložena karbonom.

 

01:25 | Feb 6, 2019

KOMENTARI (0)