VIJESTI / TUNING

ABT tjunirao Audi Q8

abt_audi_q8

ABT Audi Q8

abt_audi_q8

ABT Audi Q8

abt_audi_q8

ABT Audi Q8

abt_audi_q8

ABT Audi Q8

abt_audi_q8

ABT Audi Q8

Stiže u Ženevu

 

Čuveni njemački tjuner ne miruje. Konstantno stvara nove projekte, uređuje nove automobile i definitivno sa nestrpljenjem isčekujemo svaki novi projekat. Najnoviji model kojim su se pozabavili je Audi Q8.

 

Obzirom na to da znamo da se ABT bavi samo VW grupacijom, Audi Q8 nije mogao biti izostavljen te je i on morao dobiti svoj tretman u ABT-u. Zavisno od modela, ABT ponekad zna da izvrši samo blagu restilizaciju automobila. Sa Q8 to nije slučaj.

 

„Pacijent“ je bio Q8 50 TDI. Još uvijek jedini dostupni motor u ponudi, po fabričkim specifikacijama razvija 286 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Nakon brojnih podešavanja, ABT je snagu motora podigao na 330 KS i 650 Nm. Sa ABT-ovim „Level control“ sistemom možete automatski spustiti ili podići Q8 po potrebi.

 

Naravno, ABT je tu morao ostaviti svoj potpis kako bismo jasno razlikovali njihov model od fabričkog. Masivna maska hladnjaka dozali u visokosjajnoj crnoj boji, prednji i zadnji branik su širi nego fabrički, a na automobilu su montirane 23-inčne felge.

 

Ovaj automobil, biće izložen na ABT-ovom štandu u Ženevi, a sigurni smo da će ova „bijela lađa“ mamiti poglede svih posjetitelja.

08:31 | Feb 22, 2019

KOMENTARI (0)