VIJESTI / TUNING

ABT tunirao dizelski Seat Tarraco

abt

ABT Seat Tarraco

abt

ABT Seat Tarraco

abt

ABT Seat Tarraco

abt

ABT Seat Tarraco

abt

ABT Seat Tarraco

Čini se da zabušavaju u ABT-u

 

Ni tuning paketi više nisu kao što su nekada bili. Sve je manje pravih, old school tuning paketa koji podrazumijevaju komponente kojima se poboljašavaju performanse automobila, a sve je više „vještačkih“ tuniranja. Pri tome mislimo na chip tuning koji je postao izuzetno popularan jer je znatno jeftiniji od „pravog“. Upravo to je nešto što nam se uopšte ne sviđa, a postaje globalni trend koji prihvata i ABT.

 

Ovoga puta, žrtva tog „očajnog“ tuninga je Seat Tarraco. Najveći SUV u ponudi proizvođača iz Martorella je predstavljen prošle godine u Parizu, a ponuđen je sa 1.5 i 2.0 litarskim TSI benzinskim motorima, kao i 2.0 TDI dizelskim motorom. Dvolitarski turbo dizelaš u najjačoj izvedbi isporučuje 190 KS, te je ABT-u poslužio kao baza za tuning.

 

Tarraco je dobio novu elektronsku kontrolnu jedinicu vrijednu 2.300€, a sa novom kontrolnom jedinicom, automobil dobija dodatnih 30 KS i 40 Nm obrtnog momenta. Zar nismo rekli da chip tuning treba biti jeftin? Nebitno, zaboravite to. U ovom slučaju, niti je jeftin, niti je pretjerano efikasan. Povećanje snage je minimalno, a uložite priličnu svotu novca. Pri tom, da biste imali vizuelno drugačiji automobil, možete izabrati samo novi set felgi u veličini od 19 i 20 inča. A za to vam ABT traži 2.800, odnosno 3.800€.

13:40 | Jul 21, 2019

KOMENTARI (0)