VIJESTI / TUNING

ABT „začinio“ novi Audi RS4

audi

Audi RS4 ABT

audi

Audi RS4 ABT

audi

Audi RS4 ABT

audi

Audi RS4 ABT

audi

Audi RS4 ABT

audi

Audi RS4 ABT

Izuzetno ljuta mašina

 

Osvježeni Audi RS4 je debitovao prošle godine. I kako su ga odmah prozvali „baby“ verzijom modela RS6, RS4 je privukao pažnju brojnih tuning kuća koje su počele spremati svoje projekte bazirane na ovom modelu. Ko bi prvi mogao probiti led kada je Audi u pitanju? Naravno, to je ABT. Njemačka tuning kuća je svoju slavu stekla upravo s modelima Audija te ih mnogi smatraju Audijevom tuning kućom.

 

Kao i inače, od ABT-a smo navikli na to da je fokus na unaprijeđenju performansi, a znatno manje na vizuelnom izgledu. Tako je bilo i ovog puta kada je ABT sav svoj fokus usmjerio na pogonsku jedinicu Audija RS4. Ne možemo reći da je brutalan kao i prije. To bi bilo nekorektno prema ABT-ovom radu. RS4 je sada brutalniji i „opasniji“.

 

Prepoznatljivi 2.9 biturbo V6 motor u originalnoj specifikaciji razvija 450 KS, ali su uz dodatno vodeno hlađenje, novi usis zraka i novo podešavanje elektronske kontrolne jedinice, u ABT-u izvukli dodatnih 80 KS te cifra sada iznosi impresivnih 530 KS. Kupci mogu izabrati i opcijski unaprijeđeni interkuler.

 

Od stilskih nadogradnji, stidljivo se ističe visokosjajni karbonski spojler, kao i izmijenjeni karbonski završeci izduvnog sistema integrisani u difuzor zadnjeg branikaa. Lista opcijskih dodataka uključuje i set novih 20 i 21-inčnih felgi, podesive amortizere, izmijenjene balans štange, otvori za protok zraka na prednjim blatobranima i mnogi drugi dodaci.

08:48 | Mar 20, 2020

KOMENTARI (0)