VIJESTI / TUNING

ABT-ov modifikovani VW e-Transporter

vw_etransporter_abt

ABT VW e-Transporter

vw_etransporter_abt

ABT VW e-Transporter

vw_etransporter_abt

ABT VW e-Transporter

Premijera u Ženevi

 

Njemačka tuning kuća nas redovno počasti svojim unikatnim poduhvatima na Volkswagenovim i Audijevim modelima. Više smo navikli da ABT radi na „običnim“ modelima, međutim, šta se desi kada jedna tuning kuća modifikuje komercijalno vozilo?

 

Čini se da ABT ne mari o kakvom tipu vozila je riječ. Ovoga puta uspješno su tjunirali Volkswagen e-Transporter. Iako još nije stigao ni u prodaju, ABT se pozabavio Volkswagenovim dostavnjakom i rezultat je, bićemo iskreno, zapanjujući. Od kombija ne očekujete da bude ni atraktivan ni privlačan. Upravo te osobine krase e-Transporter nakon tretmana u ABT-u.

 

Da bi se znalo da je ovo ABT-ovo djelo, ostavili su svoj „potpis“. E-Transporter je dobio ABT-ov bodykit. To znači da su prednji i zadnji branik dobili blaga proširenja po uzoru na sve ABT modele. Prednja maska je takođe prilagođena, a e-Transporter je dobio i mali krovni spojler. Na automobilu se nalaze i sivo-zelene naljepnice, a upravo u toj kombinaciji dolazi pomenuti spojler. Kako se radi o električnom vozilu, auspuh ne postoji. Zato je ABT napravio maskiranu imitaciju završetka auspuha.

 

ABT je za e-Transporter odabrao 20-inčne ABT Sport GR felge koje dolaze u crnoj boji sa zelenim rubom. Pošto se radi o električnom vozilu, jedine promjene koje je ABT izvršio mimo vizuelnih jesu promjene na ovjesu. ABT e-Transporter je sada niži nego Volkswagenova verzija. Pod haubom je i dalje električni motor koji razvija 109 KS i 200 Nm, a energija se crpi iz standardne baterije od 37,3 kWh, a domet vozila iznosi oko 209 km.

 

Volkswagenov e-Transporter na tržište stiže krajem 2019., a prije njega, i drugoj polovini 2019. u salone stiže VW e-Caddy, kojeg je ABT takođe tjunirao. Oba modela će biti prikazana narednog mjeseca u Ženevi.

08:14 | Feb 15, 2019

KOMENTARI (0)