VIJESTI / AKTUELNOSTI

Acura predstavila atraktivni Type S koncept

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

acura

Acura Type S

Vizija budućnosti Acurinih modela

 

Acura je brend s kojim Evropa kao kontinent nikada nije imala dodira. To je zapravo Hondin brend luksuznih automobila koji je dostupan na tržištu SAD-a, Kanade, Meksika, Kine, Kuvajta i Ukrajine, jedine evropske države u kojoj se prodaju Acurini automobili. Njihov najnoviji koncept nam ostavlja gorak ukus u ustima zbog činjenice da njihove automobile ne viđamo na našim cestama.

 

Radi se o konceptu Type S, sportski sedan koji zapravo predstavlja viziju budućnosti Acurinih modela. Elementi koje vidimo na konceptu Type S će naći svoje mjesto u dizajnu narednih generacija njihovih automobila. Sudeći po izgledu Type S-a, Acurina budućnost leži u sportskim automobilima.

 

Odavno nismo vidjeli agresivnije dizajniran prednji kraj automobila sa masivnim bočnim usisima i otvorima za hladnjak. Duga i masivna hauba automobila nam takođe sugeriše da će se pod njom nalaziti veoma snažne mašine koje će pokretati nove Acure. Koncept je dizajniran kao četverovratni coupe, a Double Apex Pearl plava nijansa upotpunjuje izgled ovog automobila. Acura Type S koristi isključivo LED svjetla, čija su kućišta „oštro“ dizajnirana kako bi se savršeno uklopila u ostatak automobila.

 

Iz Acure su prokomentarisali sam koncept, ali i budućnost brenda:

 

„Sanjali smo o novom performantnom konceptu još od Precision koncepta kojeg smo predstavili prije tri godine u Detroitu. Koncept Type S nedvosmisleno ukazuje kakva je naša budućnost. Težimo ka sportskim, performantnim automobilima koji su veliki dio naše historije.“, zaključio je Dave Marek, direktor Acurinog dizajnerskog odjeljenja.

 

Nažalost, nemamo nikakve detalje o motorima koji bi mogli pokretati produkcijsku verziju automobila. Prošle godine, objavljeno je kako će buduće Acurine modele sa Type S oznakom pokretati novi V6 turbo motor sa sistemom upravljanja na obje osovine.

11:14 | Aug 14, 2019

KOMENTARI (0)