VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa osvježila Stelvio i Giuliju

alfa romeo

Alfa Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo Stelvio

alfa romeo

Alfa Romeo Stelvio

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia

Unaprijeđen infotainment sistem

 

Alfa Romeo je za Sajam automobila u Los Angelesu spremila osvježene modele Giulia i Stelvio. Najveća unaprijeđenja su se desila u enterijeru automobila koji je sada potpuno modernizovan. Mehaničke komande infotainment sistema su ostale tu, ali su sada dostupne i na ekranu osjetljivom na dodir.

 

Sam infotainment sistem je unaprijeđen sa ljepšom grafikom, a na početnom zaslonu imate widgete koje sami birate, a osim softverskih nadogradnji, unaprijeđen je i hardver te sistem raspolaže sa jačim i bržim procesorom koji direktno utiče na poboljšanja infotainment sistema. Unaprijeđenja se ne odnose isključivo na centralni ekran, već i na digitalni klaster instrumenata ispred vozača. Samo korisničko okruženje je izmijenjeno, a unaprijeđena je i grafika.

 

Kako ne biste rekli da su iz Alfe radili isključivo na programskim rješenjima i unaprijeđenjima, centralna konzola automobila je redizajnirana sa novim kontrolorom infotainment sistema i kvalitetnijim materijalima. Giulija je dobila veće držače za čaše kao i veći pretinac za telefon koji opcijski može imati i bežično punjenje. Ručica mjenjača je od sada obložena kožom što daje osjećaj kvaliteta u kabini.

 

Oba modela dolaza se aktivnim asistencijama u vožnji, kao što su sistem asistencija na autoputu koji kombinuje zadržavanje automobila u traci i adaptivni tempomat sa „stop and go“ sistemom.

 

Ukoliko pokušate vizuelno razlikovati modele prije i poslije redizajna, želimo vam puno sreće i strpljenja. Automobili su gotovo identični, tačnije na Giuliji nisu izvršene nikakve promjene, dok su Stelvio Sport modeli dobili obloge blatobrana i pragova u boji, kao i zaštitu zadnjeg branika. Ponuda motora je takođe ostala nepromijenjena.

 

Početne cijene za Alfu Romeo Giuliju i Stelvio kreću od 35.000€, odnosno 37.500€. Quadrifoglio izvedbe ovih modela kreću od 67.300€ za Giuliju i 72.800€ za Stelvio.

10:14 | Nov 20, 2019

KOMENTARI (0)