VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo Giulia GTA bi mogla debitovati sa 620 KS

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Novosti iz legendarne talijanske kompanije

 

Jučer su se na internetu pojavile glasine o predstavljanju novog Alfinog modela koji bi bio SUV i smjestio bi se između modela Tonale i Stelvio. Ipak, u međuvremenu, pojavila se i nova informacija koja govori o novoj, najekstremnijoj izvedbi Giulije. Čini se kako bi Quadrifoglio mogao pasti u zaborav zahvaljujući Giuliji GTA.

 

Stvar je vrlo jednostavna. Alfa Romeo očigledno želi oživjeti čuvenu GTA – Gran Turismo Alleggrita oznaku i za povratak su odabrali Giuliju, svoj sedan koji ih je „vratio u život“ kao kompaniju. Ipak, umjesto da bude dio standardne ponude, Giulia GTA bi mogla biti tek limitirana serija za evropsko tržište.

 

Pod haubom bi ostao isti 2.9 litarski biturbo V6 motor razvijen od strane Ferrarija, dok bi snaga sa 505 KS u Quadrifoglio izvedbi, skočila na čak 620 u GTA. Takođe, očekuje se i značajno povećanje obrtnog momenta koji u Quadrifoglio izvedbi iznosi 600 Nm. Giulia GTA bi bila nuđena isključivo sa osmostepenim ZF automatskim mjenjačem, a za sada nije poznato da li će biti riječ o modelu sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

 

Ukoliko se glasine obistine, Giulia GTA će biti predstavljena 24. juna u sklopu specijalnog eventa koji će Alfa Romeo organizovati u Milanu u čast 110. godišnjice postojanja kompanije.

09:53 | Jan 23, 2020

KOMENTARI (0)