VIJESTI / TUNING

Alfa Romeo Giulija jača od Ferrarija 488 GTB

alfa

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Paket nadogradnji za jedan od najbržih sedana na svijetu

 

Alfa Romeo Giulija je prvi Alfin sedan nakon modela 159, a upravo je Giulija pokrenula oživljavanje Alfe. Ubrzo nakon predstavljanja obične Giulije, stigla je i Quadrifoglio izvedba koja pod haubom ima 2.9 litarski V6 motor koji je Ferrari razvio posebno za Alfu. U fabričkoj izvedbi, ovaj motor isporučuje 510 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

 

McChip-DKR je spremio paket nadogradnji za Giuliju Quadrifoglio. Nadogradnje dolaze u tri nivoa, a sigurno vas najviše zanima treći nivo, tzv. „Stage 3“. Upravo taj nivo Giuliju iz sportskog sedana pretvara u superautomobil. Tuningom turbo punjača, mapiranjem motora i unaprijeđivanjem drugih komponenti, McChip-DKR je izvukao dodatnih 170 KS i 250 Nm obrtnog momenta. Kada sve izračunate, dobijete 680 KS i 850 Nm obrtnog momenta.

 

Kako bismo vam što slikovitije dočarali performanse ovog automobila, reći ćemo samo da uz Stage 3, Giulija ima 10 KS i 90 Nm više od Ferrarija 488 GTB. Da biste imali takve performanse, potrebno je da izdvojite 15.589€. Za taj novac možete sebi priuštiti novu Ford Fiestu ili Toyotu Yaris, ili ipak izabrati novi paket nadogradnji za svoju Alfu. Ukoliko ipak izaberete tuning paket za vašu Alfu, vrlo lako ćete stići do 313 km/h, što je 6 km/h više od fabričke.

16:50 | Jul 15, 2019

KOMENTARI (0)