VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo najavljuje „važan povratak“ (VIDEO)

Šta bi to moglo biti?

 

Ukoliko ste istinski ljubitelj automobila, neovisno o brendu koji preferirate, nemoguće je da niste slabi na automobile Alfa Romeo. Jednostavno, to su umjetnička djela na četiri točka, a i pored svojih prepoznatljivih „boljki“, Alfe su prihvaćene kao automobili s dušom. Veliki povratak Alfe sa modelom Giulia izazvao je brojne pohvale i svi su s oduševljenjem prihvatili Alfinu novu uzdanicu. Zatim je stigao i Stelvio i sve je djelovalo i više nego dobro za ovu kompaniju.

 

Stvari su ponovo ušle u period stagnacije, ali čini se da se Alfa Romeo ponovo budi, na 110 godišnjicu postojanja. Na svom Facebook profilu, Alfa Romeo je objavio video s misterioznom najavom „važnog povratka“. Sve ćemo saznati veoma brzo, tačnije 3. marta ove godine kada počne Sajam automobila u Ženevi gdje će legendarni italijanski brend razriješiti sve misterije.

 

Svi se pitamo, šta to može biti? Video ne otkriva nikakve detalje osim što se u pozadini čuje „veseli“ zvuk pogonske jedinice automobila koji je u pitanju. Obzirom na to da Alfa signalizira povratak, vjerujemo da se radi o povratku neke legendarne oznake. Ne možemo se nadati povratku modela 8C ili GTV, ali posljednje glasine najavljuju povratak oznake GTA s modelom Giulija. Posljednji put, Alfa Romeo je tu oznaku koristio sa modelima 147 i 159.

 

Ukoliko Giulia dobije svoju GTA verziju, pokretao bi je isti 2.9 litarski biturbo V6 motor kao i u Quadrifoglio verziji, ali bi razvijao znatno više snage. Prema određenim izvorima, Giulia GTA bi imala 620 KS i 20 kilograma manje. Ipak, prema prvobitnom planu, GTA izvedba Giulije bi trebala debitovati u junu što nam donosi dodatne nedoumice, ali ćemo sve saznati kroz sedam dana.

 

08:35 | Feb 24, 2020

KOMENTARI (0)