VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo odgađa modele GTV i 8C

alfa romeo

Portfolio Alfe Romeo

alfa romeo

Alfa Romeo Tonale

alfa romeo

Alfa Romeo Stelvio

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia

Problemi za čuvenog talijanskog proizvođača

 

Zabrinjavajući izvještaji stižu iz Alfe obzirom na to da je najavljeni povratak dva sportska modela, GTV i 8C i definitivno odgođen. Još u junu prošle godine sve je izgledalo veoma dobro za Alfu i pomenuti modeli su bili na listi planova koji trebaju biti ostvareni do 2022. godine. Ipak, Alfa Romeo ne pronalazi način da ti modeli budu ponuđeni u skorije vrijeme.

 

Novi portfolio kompanije je značajno umanjen i naposlijetku izmijenjen. Ponuda modela će biti proširena sa dva nova modela uz već postojeću Giuliju i Stelvija koji će dobiti svoje facelift izvedbe, dok nova Giulietta nije planirana. Jedan od dva nova modela je produkcijska izvedba crossovera Tonale čije su fotografije nedavno procurile, a među prvima smo pisali o tome.

 

Tonale će biti prva elektrifikovana Alfa Romeo čime bi brend mogao privući nove kupce koji bi rado kupili Alfu, ali su u potrazi za hibridom. Drugi model koji stiže u ponudu je najmanji crossover u ponudi koji će imati potpuno električni pogon. Dolazak tog modela planiran je do 2022. godine.

 

Prilike bi se mogle značajno izmijeniti spajanjem FCA i PSA grupacije obzirom na to da su glavni ograničavajući faktor finansije koje bi uveliko bile riješene ovim udruživanjem.

10:02 | Nov 2, 2019

KOMENTARI (0)