VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo Stelvio nastvlja postavljati rekorde (VIDEO)

stelvio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Kratka turneja po Velikoj Britaniji

 

Kada je predstavljen, Stelvio je označio novi početak, novu stranicu u historiji Alfe. To je prvi SUV u historiji kompanije, a uz Giuliju Quadrifoglio, prvi model sa novim Ferrarijevim motorom. Ubrzo su stigla dva rekorda na Nordschleifeu, jedan za najbrži sedan, a drugi za najbrži SUV.

 

Stelvio je ponosno nosio titulu najbržeg do pojave GLC-a 63 AMG koji je oborio njegov rekord, ali su iz Alfe krenuli u pohod na nove rekorde. Tako su na maloj turneji po Velikoj Britaniji postavili rekorde na tri staze. Stelvio je na najbolji način demonstrirao moć Ferrarijevog 2.9 litarskog biturbo V6 motora uparenog sa Q4 integralnim pogonom. Rekordi su postavljeni na Silverstoneu, Donington Parku i Brands Hatchu.

 

Krug na Silverstoneu je zatvorio za 2 minute i 31 sekundu, za krug na Donington Parku mu je trebalo 55 sekundi, a na Brands Hatchu je stazu prešao za 1 minutu i 21 sekundu. Automobil koji je korišten za postavljanje ovih impresivnih vremena je u potpunosti fabrički bez ikakvih modifikacija, što ovaj rezultat čini još većim.

13:06 | May 10, 2019

KOMENTARI (0)