VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo teaserom potvrdila dolazak performantnije Giulije

alfa romeo

Alfa Romeo Teaser

alfa romeo

Alfa Romeo Teaser

alfa romeo

Alfa Romeo Teaser

alfa romeo

Alfa Romeo Teaser

Premijera nove izvedbe Giulie zakazana za sutra u 16:30

 

Prije nekoliko dana smo pisali o najavljenom „velikom povratku“ koji su najavili iz Alfa Romea. Tada smo polemisali o kojem modelu je riječ i koji se to legendarni model vraća u ponudu, a Alfa nam je manje – više, otkrila da je riječ o model na koji smo i sumnjali.

 

Po svemu sudeći, Giulia GTA se vraća u ponudu. Danas su na svom Facebook profilu objavili seriju teasera koji su „krunisali“ videom u kojem je jasno stavljeno do znanja da sva svoja čula naoštrimo za dolazak najperformantnije „ljepotice“. Giulia Quadrifoglio će tako biti skinuta sa trona kompanije kao najsnažnija izvedba jer će Giulia GTA imati oko 100 KS više.

 

U razvoj automobila je uključena i Alfina trkaća divizija – Autodelta. Podsjećajući na obilježja legendarne Giulije GTA iz '60-ih godina prošlog vijeka, Alfa podiže očekivanja od nadolazećeg modela i stavlja mu veliko breme obzirom na to da su sa izvornom Giulijom GTA stekli veliku slavu i reputaciju proizvođača sportskih automobila za svakodnevnu upotrebu.

 

Obzirom na to da je sajam u Ženevi otkazan, a predstavljanje je zakazno za sutra u 16:30, izvjesno je da ćemo predstavljanje pratiti tek preko prenosa uživo na internetu.

20:26 | Mar 1, 2020

KOMENTARI (0)