VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfa Romeo Tonale neće imati Quadrifoglio verziju

alfa romeo

Alfa Romeo Tonale koncept

alfa romeo

Alfa Romeo Tonale koncept

alfa romeo

Alfa Romeo Tonale koncept

alfa romeo

Alfa Romeo Tonale koncept

Tonale će biti ipak isključivo „civilni“ crossover

 

Alfa Romeo Tonale još uvijek nije predstavljena u produkcijskoj verziji, a već sada imamo jasnu sliku kako će model izgledati onda kada bude predstavljen, ali i koje će verzije biti ponuđene kupcima. Ukoliko ste se nadali da će Tonale dobiti i svoju Quadrifoglio izvedbu, onda ćemo vas morati razočarati. To se po svemu sudeći neće desiti jer u Alfi planiraju nešto konzervativniji pristup ovom modelu.

 

Alfin drugi crossover u historiji će biti znatno manji od veoma dobro prihvaćenog Stelvia, ali će biti dosta sličan kao njegov veći „brat“. Svojim dizajnom, Tonale bi mogao nagovijestiti novosti u Alfinom dizajnerskom pravcu, a po prvi put će koristiti popularni LED light strip na zadnjem kraju. Prednji kraj naglašava prepoznatljivi Alfin sportski karakters sa agresivnim i uskim svjetlima, kao i „prozračnim“ otvorima za hlađenje na braniku. Ipak, njihov potencijal po svemu sudeći neće biti iskorišten.

 

Naime, u Alfi su odlučili da isprva ne ponude Tonale u Quadrifoglio izvedbi, ali nisu u potpunosti isključili tu mogućnost u bliskoj budućnosti. Talijanski proizvođač razmatra sve komercijalne ciljeve ovog modela. U narednom periodu, fokus FCA Grupacije će biti na ostvarivanju profita bez prevelikog rizika s najnovijim modelima. Novi Tonale će dijeliti platformu sa Jeepom Renegadeom, a u najsnažnijoj izvedbi, imaće 330 KS.

19:53 | Apr 11, 2020

KOMENTARI (0)