VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alfino iznenađenje za Ženevu

Mali kompaktni crossover

 

Iako je isprva rečeno kako Alfa neće imati noviteta u Ženevi, čini se da su nas iz Alfe prevarili i spremili nam iznenađenje. To iznenađenje zove se Tonale. Tonale je novi Alfin model, a radi se o kompaktnom SUV modelu koji je u ponudi, pozicioniran ispod modela Stelvio.

 

Alfa Romeo Tonale će biti postavljen na istu platformu kao i Jeep Renegade. Fotografije koje imamo iz Ženeve ukazuju da je to i dalje tipična Alfa sa svim dizajnerskim elementima, te da generalno dijeli mnogo stvari sa Stelviom. Tonale ima izuzetno uska bočna stakla da oštrim krajevima koji donose Tonaleu potrebni sportski look kakav jedna Alfa mora imati. Agresivan dizajn prednjih svjetala treba uzeti s rezervom jer ono što ćemo vidjeti je prema nekim informacijama još uvijek samo koncept. Tako da možemo očekivati nešto manje radikalan dizajn prednjih svjetala, te bi najvjerovatnije mogla biti slična onim na modelima Giulia i Stelvio.

 

Podataka o motorima koji će pokretati Tonale još nema. Ipak, možemo očekivati da će i Alfa, prateći današnje trendove, svojim kupcima ponuditi i hibridnu verziju Tonalea. Jedna zanimljivost vezana je za naziv novog modela. Prvi Alfin SUV, Stelvio, dobio je naziv po čuvenom planinskom prevoju Stelviu smještenom na granici Italije i Švajcarske. Tonale, manji Alfin SUV, dobio je naziv takođe po planinskom prevoju Tonaleu, koji je niži od Stelvia. Sasvim adekvatna nomenklatura modela!

 

Više detalja donosimo vam danas kada će ovaj model biti i predstavljen.

08:18 | Mar 5, 2019

KOMENTARI (0)