VIJESTI / TUNING

Alpina počinje rad na seriji 8 Gran Coupe

Stiže nam novi Alpinin model

 

BMW je prije par dana objavio katalog M Performance dijelova za seriju 8 Gran Coupe. Ukoliko vam je obični model „dosadan“ ili jednostavno želite da personalizujete svoj auto, možete izabrati čitav niz dodataka kojima ćete svoj auto učiniti unikatnim.

 

Međutim, ukoliko niste neko ko ima vremena ili volje da sami uređujete automobil, onda je najbolji izbor Alpina. Iz Alpine su izjavili kako spremaju novi model, baziran na seriji 8 Gran Coupe. Alpina B8, kako će se zvati novi model, naslijediće Alpinu B6 koja je bila bazirana na seriji 6 Gran Coupe. Time će se ime B8 vratiti u upotrebu, obzirom na to da je 90-ih godina prošlog vijeka u ponudi bila takođe Alpina B8, ali kao bazu je koristila seriju 3 E36.

 

Još uvijek ne znamo za koju verziju će se odlučiti, ali smo uvjereni da će njihov izbor biti M850i, kao najjaču verziju modela u Gran Coupe izvedbi. Stariji čitatelji se sjećaju Alpine B12. Tada je Alpina radila na originalnoj seriji 8 i to na modelima 850i, 850Ci i 850CSi. Ime B12 dolazilo je od moćnog 5.0 i 5.7 litarskog V12 motora koji je razvijao 412 KS.

 

U budućnosti, Alpina će ući u novi svijet tuninga za njih pošto će po prvi put spremiti tuning paket za hibridni model, a to će biti 745e, plug-in hibridna verzija serije 7.

11:29 | Jun 28, 2019

KOMENTARI (0)