VIJESTI / AKTUELNOSTI

Alpine opstaje zahvaljujući elektrifikaciji?

alpine

Alpine A110

alpine

Alpine A110

alpine

Alpine A110

alpine

Alpine A110

Teška vremena za Alpine... Ponovo

 

Od kako je Renault odlučio da oživi svoj brend Alpine u 2017. godini, legendarna sportska marka donijela nam je nekoliko izvrsnih automobila. Tačnije, donijeli su nam jedan model, ali i nekoliko njegovih fantastičnih izvedbi. Naravno, radi se o modelu A110 kojeg smo i mi testirali i uvjerili se da u Alpine i dalje znaju napraviti vrhunski sportski automobil u retro duhu sa svim modernim tehnologijama.

 

I baš kada se sve činilo sasvim korektnim za Alpine, desila se pandemija korona virusa. Virus koji je statistički gledano, odnio mnogo ljudskih žrtava (stvarnih ili ne, u to ne ulazimo), ali je ostavio još veći trag na svjetsku ekonomiju koja je u velikim problemima, po prvi put još od izbijanja velike krize 2008. godine. Tamni oblaci su se nadvili nad Alpine i prognoze koje smo slušali proteklih dana, bile su sve, samo ne optimistične.

 

Ipak, u Renaultu su očigledno pronašli model za Alpine i njen opstanak, a scenario je prilično poznat i već nekoliko puta „ispričan“ za različite modele i brendove. Naravno, Alpine bi mogla biti spašena potpunom elektrifikacijom, a Renaultov plan je da Alpine zadrži reputaciju sportskog brenda. Tako će Alpine u budućnosti biti Renaultov premium sportski brend električnih automobila. Iako nismo ljubitelji električnih sportskih automobila, ipak nam je draže vidjeti Alpine u životu. Nadajmo se da će se ove glasine pokazati istinitim i da će Alpine nastaviti da uveseljava nove generacije sportskih entuzijasta.

08:02 | May 30, 2020

KOMENTARI (0)