VIJESTI / PREMIJERE

Alpine se vraća na reli staze

alpine

Alpine A110 Rally

alpine

Alpine A110 Rally

alpine

Alpine A110 Rally

alpine

Alpine A110 Rally

alpine

Alpine A110 Rally

alpine

Alpine A110 Rally

Legendarni model ponovo dostupan za takmičenje u reliju

 

Alpine je čuveni francuski brend koji je najveću slavu stekao kroz učešće u automobilističkim šampionatima, a naročito u reli šampionatima. Ostaće upamćena kao prvi konstruktorski prvak u WRC šampionatu koji je premijerno održan 1973. godine. Nakon višedecenijskog izbivanja iz svih reli takmičenja, Alpine se vraća naredne godine.

 

Ovoga puta ne kao konstruktor, već će privatnim timovima ponuditi potpuno novu Alpine A110 koja je namijenjena takmičenjima u R-GT klasi. Reli izvedba Alpine A110 je razvijena od strane Signatecha i koristi lakšu šasiju od GT4 i Cup modela, takođe namijenjenih za trkanje na stazi. Automobil posjeduje sofisticirani hidraulični, tzv. „three-way“ ovjes koji se lako podešava i unaprijeđeni Brembo kočioni sistem. Pokreće ga isti motor koji nalazimo i u serijskoj A110, ali je u ovoj izvedbi pojačan na više od 300 KS.

 

Kako smo već rekli, automobil je namijenjen R-GT klasi što znači da koristi isključivo zadnji pogon. Snagu na zadnje točkove šalje šestostepeni sekvencijalni mjenjač. A110 je dobila i potpuno novi šper diferencijal koji ovom automobilu omogućuje da ima dovoljno prijanjanja bez obzira na to kakva je podloga.

 

Alpine se ne namjerava vratiti kao konstruktor, ali će svojim kupcima pružati tehničku podršku kao i svaki drugi proizvođač koji posjeduje program klijentskog trkanja. Cijena reli Alpine A110 iznosi 150.000€.

09:16 | Sep 6, 2019

KOMENTARI (0)