VIJESTI / AKTUELNOSTI

AMG One neće loviti brzinske rekorde

mercedes

Mercedes-AMG One

mercedes

Mercedes-AMG One

mercedes

Mercedes-AMG One

mercedes

Mercedes-AMG One

Bit je osjetiti snagu F1 motora

 

Bugatti je skrenuo veliku pažnju na sebe obaranjem svjetskog brzinskog rekorda. Njihov modifikovani Chiron je postigao brzinu od 490,5 km/h, a svi s nestrpljenjem očekuju Koenigsegga, Hennesseya i SSC-a. I dok se Bugatti zvanično povukao iz tog „rata“, neki su vidjeli Mercedes kao potencijalnog novog takmičara u toj borbi. Njihov hiperautomobil AMG One je zapravo najbliži bolidu Formule 1.

 

Ipak, AMG One se neće takmičiti sa ostalima, prema riječima Tobiasa Moersa, šefa AMG-a.

 

„Nisam zainteresovan za ta brzinska nadmetanja. Brzine preko 350 do 400 km/h su i dalje impresivne i sasvim prikladne za hiperautomobile.“

 

Manjak interesovanja proizilazi iz prvobitne ideje koja je Mercedes dovela do izrade ovog automobila. Oni akcenat stavljaju na iskustvo u vožnji. AMG One je napravljen kako bi njegovi kupci osjetili snagu F1 motora, a ne da bi postizali brzinske rekorde s njim.

 

„Iskustvo vožnje automobila s F1 motorom je mnogo više od same maksimalne brzine. Ekstremne brzine su zabavne, ali samo onda kada to radite na potpuno siguran i legalan način. Ipak, nema dvojbe da će AMG One biti brz – pokreće ga F1 motor.“ zaključio je Moers.

 

Isporuke AMG One modela se očekuju u prvom kvartalu 2021. godine. Njegove isporuke su prolongirane zbog emisionih standarda, kao i nivoa buke koju automobil proizvodi.

10:31 | Sep 12, 2019

KOMENTARI (1)


hqwfemnsai

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 27th, 2020 - 3:17PM