VIJESTI / PREMIJERE

Aston Martin DBS GT Zagato debitovao sa stilom

aston martin

Aston Martin Zagato modeli

aston martin

Aston Martin DBS GT Zagato

aston martin

Aston Martin DBS GT Zagato

aston martin

Aston Martin DBS GT Zagato

aston martin

Aston Martin DBS GT Zagato

Svega 19 „setova“ modela DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato

 

Aston Martin DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato su konačno spremni da se prikažu u stvarnom svijetu. Nakon brojnih kompjuterski generisanih fotografjia, automobili su napokon fotografisani u svojoj finalnoj formi u kojoj će stići do 19 sretnih kupaca. Zanimljivo je da Aston Martin prodaje ove automobile isključivo u paru, a cijena jednog para je oko 6,7 miliona eura.

 

DBS GT Zagato je zapravo posebna izvedba modela DBS Superleggera u čijem su kreiranju i razvoju učestvovali i iz čuvene talijanske dizajnerske kuće. U poređenju sa standardnim DBS-om, Zagato je dobio znatno drugačiju masku hladnjaka sa oštrim ivicama. Automobil odiše ekskluzivnošću. Tipični Aston Martinov dizajn je prožet i oplemenjen sa još više strasti koju su dali dizajneri iz Zagata.

 

Prednji i zadnji znak Aston Martina, izrađen je od 18-karatnog zlata. Kontrast crvene i zlatne boje se ne završava tu, te su za ovaj automobil napravljene i posebne zlatne felge, a sa bočnih strana se nalaze i dva zlatna ukrasa koji naglašavaju linije karoserije.

 

Automobil pokreće 5.2 litasrki biturbo V12 motor sa 760 KS. Međutim, to je samo jedan od impresivnih detalja u kompletnom mozaiku ovog automobila.

 

„Dizajnerski studio Aston Martina je digao razinu svog posla radeći uporedo sa Andreom i njegovim timom. Oni su već impresivni DBS Superleggera pretvorili u nešto što se i dalje identifikuje kao Aston Martin, ali istovremeno i kao nešto što može samo Zagato kreirati.“, stoji u saopćenju.

10:05 | Oct 5, 2019

KOMENTARI (0)