VIJESTI / AKTUELNOSTI

Aston Martin DBS Tag Heuer Edition

Darker među automobilima

 

Novi Aston Martin DBS Tag Heuer Edition stvoren je da vam sledi krv u žilama. Kako svojim izgledom, tako i svojom snagom i performansama. Ovo je vjerovatno najbrutalniji Aston Martinov automobil još od modela Vantage V600 iz kasnih devedesetih.

 

Svega pedeset primjeraka biće napravljeno, a svaki u potpunosti crn. Dobro, ne baš u potpunosti. Malo crvene boje nalazimo na Pirelli "Colour Edition" gumama kao i u unutrašnjosti određene crvene detalje i šavove. Upravo ti mali detalji su zapravo logo Tag Heuera, švicarskog proizvođača satova s kojim Aston Martin ima dugogodišnju saradnju, a čak i u Formuli 1 idu zajedno, obzirom da oba brenda sponzorišu tim Red Bull Racing.

 

Ono što za sada znamo, odnosno što nam je Aston Martin otkrio je činjenica da je ovo zapravo standardni DBS. Pod haubom se nalazi V12 sa turbo punjačem koji razvija 725 KS i posjeduje obrtni momenat od 899 Nm. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog mjenjača. Sve to dovoljno je da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,4 sekunde.

 

01:12 | Feb 6, 2019

KOMENTARI (0)