VIJESTI / AKTUELNOSTI

Aston Martin DBX najavljen u stilu Jamesa Bonda (VIDEO)

Premijera u decembru

 

Proizvođači automobila masovno ulaze u segment SUV-ova. Čak i oni od kojih se najmanje očekuje, kojima SUV automobili uopće nisu dio „gena“, spremaju svoje terence za ulazak na tržište. Jedan od njih je i Aston Martin. Kada vam neko spomene Aston Martin, prvo će vam pasti na pamet sportski automobili, jurnjava i vrlo vjerovatno, James Bond, koji je koristio nekoliko njihovih modela u brojnim nastavcima tog popularnog filma.

 

Upravo u stilu Jamesa Bonda, Aston Martin najavljuje svoj prvi SUV u historiji. Model DBX će biti premijerno predstavljen u decembru ove godine, a sam teaser je napravljen kao uvodni dio filmova o Jamesu Bondu. Lagana muzika, sjene, siluete, krupni plan i jarke boje recept su za savršen teaser novog automobila.

 

Aston Martin nastoji da nam da do znanja da i DBX, bez obzira što se radi o terencu, ima isti karakter i istu „dušu“ kao i njihovi ostali modeli u ponudi. Njegovo predstavljanje je sve bliže, a do sada smo ga viđali isključivo pod kamuflažnom folijom. Početkom jula, automobil je učestvovao u brdskoj trci na Goodwood FOS, a publika je mogla uživati u zvuku 4.0 litarskog V8 turbo motora razvijenog u saradnji s AMG-om.

 

DBX bi trebao da poboljša prodaju Aston Martina i kompaniji donese veliki priliv novca, a to bi se moglo povoljno odraziti na nove, čistokrvne sportske automobile jer bi bilo i više novca za njihov razvoj.

17:00 | Aug 19, 2019

KOMENTARI (0)