VIJESTI / PREMIJERE

Aston Martin spremio posebni DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

aston

Aston Martin DBR1 i DBS 59

dbs

Aston Martin DBS 59

Specijalna edicija povodom 60. godišnjice trijumfa na 24 sata Le Mansa

 

Aston Martin je spremio posebnu ediciju svog modela DBS Superleggera. Tom edicijom brend slavi 60 godina od njihovog dvostrukog trijumfa na prestižnoj trci 24 sata Le Mansa. Za ovaj model bio je zadužen Aston Martinov Q odjel. Taj odjel je zadužen za izradu posebnih Aston Martinovih modela.

 

DBS 59 je itekako poseban zbog svoje simbolike. Ta dvostruka pobjeda je Aston Martin izgradila kao brend sportskih automobila, te su se stali rame uz rame s najvećim imenima autosporta. Kako bi ovaj model učinili uistinu posebnim i ekskluzivnim, Aston Martin je odlučio da napravi samo 24 primjerka ovog automobila.

 

Svi primjerci će biti obojeni u Aston Martin Racing zelenu, istu nijansu u koju su bili obojeni trkaći modeli DBR1. Cestovni omaž ovom trkaćem automobilu će imati visokosjajni karbonski krov, dok će bočni usisi biti obojeni u boju automobila, što će biti iznimka jer u standardnim izvedbama svojih automobila oni dolaze u crnoj boji. Kontrast je postignut sa bronzanim detaljima na eksterijeru kao što su točkovi, kočiona kliješta, okvir maske hladnjaka, kao i sve oznake na automobilu.

 

Iznutra, Aston Martin je primjenio istu kolor šemu. Enterijer je dominantno crn, ali su Racing zelena, kao i bronzana zastupljene i unutra. Tako su kožna sjedišta urađena u kombinaciji crne i bronzane. Bronzanu boju nalazimo i na polugicama mjenjača iza volana, kao i na šavovima. Na centralnom stubu nalazi se ukrasna plastika u Racing zelenoj boji.

 

Tehnički, DBS 59 je ostao isti. Pokreće ga isti 5.2 litarski V12 biturbo motor koji razvija 725 KS, a snagu na zadnje točkove prenosi osmostepeni ZF automatski mjenjač. Kao i standardni DBS Superleggera, i DBS 59 je impresivan. Aston Martin je odlučio da DBS 59 bude ekskluzivan u svakom smislu te riječi. Tako će ova 24 primjerka biti moguće kupiti samo u Aston Martinovom salu u Kembridžu.

11:36 | Apr 19, 2019

KOMENTARI (0)