VIJESTI / AKTUELNOSTI

Aston Martin Vantage Roadster dolazi 2020.

aston martin

Aston Martin Vantage Roadster

aston martin

Aston Martin Vantage Roadster dolazi 2020.

aston martin

Aston Martin Vantage Roadster

aston martin

Aston Martin Vantage Roadster

Kabrio izvedba kultnog sportaša

 

U Aston Martinu ne zabušavaju. Uskoro ćemo upoznati njihov prvi SUV model DBX, a pored razvoja prvog terenca, Aston Matin ne zaboravlja svoje modele po kojima je prepoznatljiv. DBX je tu kako bi zadovoljio potrebe tržišta, ali ni istinski zaljubljenici u prave sportske automobile neće ostati zakinuti.

 

Naredne godine, Aston Martin će predstaviti Vantage Roadster. Kabrio izvedba kultnog sportskog automobila je po prvi put uslikana prilikom testiranja u javnom saobraćaju. Coupe izvedba ovog automobila je predstavljena još 2017. u Los Angelesu čime je započela primjena Second Century plana.

 

Roadster je ostao jednako nizak i širok kao i coupe, sa minimalnim kozmetičkim promjenama kako bi se karoserija adaptirala za mehanizam sklopivog krova. U ponudi će biti isključivo platneni krov. Vantageova uska zadnja svjetla i zadnji spojler poput pačijeg repa će ostati nepromijenjeni, kao i prednji spliter i zadnji difuzor.

 

S uvođenjem Vantage Roadstera, Aston Martin će imati kompletnu ponudu i u coupe i u kabrio izedbama, osim Rapide četverovratnog sedana koji je trenutno dostupan jedino u performantnoj AMR izvedbi. Za sada je nepoznato da li će Vantage dobiti svoju „vrelu“ AMR verziju koja koristi isključivo šestostepeni manuelni mjenjač.

 

Obzirom da je ovo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti, još uvijek nema tehničkih podataka za Vantage Roadster. Ipak, očekuje se da u tehničkom smislu ostane isti kao i coupe kojeg pokreće 4.0 litarski biturbo V8 motor sa 503 KS.

13:09 | Nov 15, 2019

KOMENTARI (0)