VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi A3 debituje uoči Ženeve

audi

Audi S3

audi

Audi S3

audi

Audi A3

Audijev kompakt debituje uoči Sajma automobila u Ženevi

 

Audi A3 debituje 3.3.2020. godine. Otkrivanje nove generacije Audijevog popularnog kompakta će se desiti uoči samog početka sajma u Ženevi, a na kojem će A3 imati zvanično predstavljanje za javnost. Dizajn, kako eksterijera i enterijera doživjeće promjene evolucionarne prirode, barem što smo mogli zaključiti sa špijunskih fotografija.

 

Prije nekoliko dana, na internet su dospjele fotografije i novog S3 modela koji ipak neće debitovati sa standardnom verzijom ovog kompakta. Čini se da ćemo morati barem malo sačekati na Audijev odgovor Mercedesovom A35 AMG-u i BMW-u M135i. Najbrutalniji u A3 porodici, RS3, nastavlja koristiti petocilindarski motor i stići će nakon modela S3.

 

Predstavljanjem modela A3, Volkswagen Grupacija će zaključiti podmlađivanje ponude svojih kompaktnih modela koju je započeo Volkswagen predstavljanjem nove, osme generacije Golfa, a dvije sedmice kasnije je nastavljeno predstavljanjem nove Škode Octavije. Prije nekoliko dana smo upoznali novi Seat Leon, a Audi ostaje kao „šlag na tortu“ jer bi trebao ponuditi najviše od svih jer se ipak radi o premium brendu VAG koncerna.

12:21 | Jan 30, 2020

KOMENTARI (0)