VIJESTI / PREMIJERE

Audi A5 zategao bore uoči Frankfurta

audi

Audi A5 Sportback

audi

Audi A5 Sportback

audi

Audi A5 Sportback

audi

Audi A5 Cabrio

audi

Audi A5 Cabrio

audi

Audi A5 Cabrio

audi

Audi A5 Coupe

audi

Audi A5 Coupe

audi

Audi A5 Coupe

Predstavljen facelift svega par dana pred početak sajma u Frankfurtu

 

Nakon što je osvježena kompletna porodica modela A4, Audi je uoči početka sajma u Frankfurtu istu stvar napravio kada je u pitanju A5. Osvježene su sve tri karoserijske izvedbe modela A5, a to uključuje Coupe, Cabriolet i Sportback. Iz Audija kažu da je A5 sada „atraktivniji nego ikada“.

 

Bez obzira na karoserijsku izvedbu, LED svjetla su postala dio serijske opreme, a oni koji žele još atraktivnija svjetla, uz doplatu mogu dobiti prednja matrix LED svjetla, dok nazad idu sekvencijalna LED svjetla. Uz više novca u doplati, možete dobiti i laserska svjetla. Od ostalih promjena na eksterijeru, nisu se desile veće promjene osim blago redizajniranog prednjeg i zadnjeg branika. Kupci će moći birati između 12, umjesto dosadašnjih 11 boja za svoj A5. Dodana je nova District nijansa zelene boje.

 

Iznutra, novi A5 je posudio promjene koje su po prvi put donesene u novi A4. TO znači da je novi A5 dobio unaprijeđeni MMI infotainment sistem kojim upravljate preko 10,1-inčnog ekrana osjetljivog na dodir. Touchscreen je zamijenio staro rotaciono dugme koje je korišteno u modelima prije facelifta. Kao i prije, A5 je opremljen sa 12,3-inčnim potpuno digitalnim klasterom instrumenata, poznatim kao Audi Virtual Cockpit.

 

Kupci novog A5 će u ponudi imati četiri motora. U sve četiri varijante, motori su opremljeni blagim hibridnim sistemom. Kako smo i očekivali, S5 će u Evropi biti pogonjen TDI motorom, dok će izvan Evrope pod haubom biti moćni 3.0 TFSI od 349 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

 

Prodaja novog Audija A5 bi trebala krenuti na jesen, a cijena osnovnog modela A5 Coupe 40 TFSI iznosi 42.900€.

16:54 | Sep 6, 2019

KOMENTARI (0)