VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi AI:Trail Quattro je električni offroader

Stiže u Frankfurt

 

Gospodar prstenova, kako ga svi volimo zvati, za Frankfurt je spremio brojne premijere. Iako će najveću pažnju izazivati brutalni RS6, ne smijemo zaboraviti i neke modele koji su budućnost mobilnosti. Audi će u Frankfurtu otkriti i posljednji električni koncept. Nakon Aicon sedana, PB18 grand tourera i AI:ME hečbeka, u Frankfurt stiže AI:Trail Quattro, električni offroader.

 

Za sada, od Audija smo dobili tek jednu teaser fotografiju koja nam sugeriše da ovaj automobil nije još jedan u nizu „fancy“ crossovera, već se radi o pravom terenskom vozilu. Na fotografiji je prikazan bok automobila, a upravo taj ugao nam otkriva dosta toga o automobilu. U redu, možda ne znamo najpreciznije kako će automobil izgledati, ali obzirom da se radi o konceptu, do njegove finalne izvedbe, izgled će se značajno izmijeniti.

 

Ono što nas u ovom momentu mnogo više zanima i raduje je sam koncept vozila. Prevjesi gotovo da ni ne postoje jer su točkovi tako pozicionirani da stoje na samom kraju automobila. Svi paneli na karoseriji su dizajnirani tako da savršeno odgovaraju ovom konceptu vozila i nisu smetnja u terenskoj vožnji. Ipak, sumnjamo da će AI:Trail Quattro postati produkcijski model, već da će poslužiti kao inspiracija za neki drugi.

 

Kao što smo rekli, specifikacije automobila ne znamo. Quattro u nazivu nam sugeriše da automobil izvjesno koristi dva elektromotora, po jedan na obje osovine, a nije isključena ni opcija četiri elektromotora na svakom točku.

 

Gledajući trenutnu ponudu, Audi svojim kupcima nudi E-Tron model koji je potpuno električni i njegova dva elektromotora imaju ukupnu snagu od 402 KS. Uskoro će se u ponudi naći i performantnija izvedba sa tri elektromotora, jednim na prednjoj osovini i dva na zadnjoj, a imaće i veći kapacitet baterije.

10:37 | Aug 26, 2019

KOMENTARI (0)