VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi E-Tron S debituje sa 496 KS

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

audi

Audi E-Tron S

 Kupci mogu birati između kompaktnog E-Trona i elegantnijeg E-Tron Sportbacka

 

Audi E-Tron S i njegova elegantnija, coupe izvedba E-Tron S Sportback stižu sa jasnim zadatkom, a to je da donesu bolje performanse u porodicu Audijevih električnih automobila. Ovi performantni automobili dolaze sa 496 KS i 973 Nm obrtnog momenta u Boost modu koji traje osam sekundi za razliku od već postojećih modela koji imaju 402 KS i 664 Nm obrtnog momenta u Boost modu.

 

Tokom standardne vožnje, E-Tron S ima 405 KS i 808 Nm u odnosu na obični E-Tron koji ima 355 KS i 561 Nm obrtnog momenta. E-Tron S izvedbe dobijaju dodatnu snagu iz elektromotora montiranog na zadnju osovinu, povećavajući broj elektromotora koji pokreću automobil na ukupno tri. U S izvedbi, E-Tron do „stotke“ stiže za 4,5 sekunde, a brzina je elektronski limitirana na 210 km/h.

 

Za komfor u vožnji, automobili su opremljeni zračnim ovjesom u serijskoj opremi. U zavisnosti od moda vožnje, sistem ima hod visine od ukupno 76 milimetara. Što se tiče prepoznatljivosti S verzije, Audi se nije previše potrudio da napravi vizuelnu razliku između standardnog i S E-Trona. Prednji branik ima tek nešto veće bočne usise zraka, dok je straga naglašeniji difuzor. Rubovi su širi 23 milimetra, a automobil stiže na 20-inčnim felgama u seriji dok uz doplatu možete imati i 22-inčne točkove.

16:13 | Feb 23, 2020

KOMENTARI (0)