VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi najavio četiri nova hibrida

Modeli Q5, A6, A7 i A8 dobijaju svoje plug-in hibridne verzije

 

Iz Audija su saopštili da u Ženevu stižu sa četiri nova hibridna automobila. Svi automobili prikazani u Ženevi biće dostupni na tržištu u toku godine. Dakle, u Ženevu nam stižu Q5 TFSI e, A6 TFSI e, A7 Sportback TFSI e i A8 TFSI e.

 

Primjećujete da se oznaka „TFSI e“ ponavlja nekoliko puta. Upravo tako ćemo u narednom periodu moći razlikovati obični model i hibrid, dok potpuno električni modeli nose oznaku e-tron. TFSI e je zapravo potpuno novi pogonski sklop iz VW grupacije koji kombinuje benzinski turbo motor s direktnim ubrizgavanjem sa električnim motorom integrisanim u mjenjač.

 

Baterije u novim hibridnim automobilima imaće kapacitet od 14,1 kWh što bi prema WLTP standardima trebalo biti dovoljno za 40 km autonomije ako biste koristili isključivo električni pogon. Tačan broj će se razlikovati od modela do modela. Po uzoru na sve modele i VW grupacije, baterije će biti smještene ispod prtljažnika, što bi zbog arhitekture modela moglo značiti blago smanjenje zapremine prtljažnika. Regeneracijska snaga kočnica može ići do 80 kW.

18:50 | Feb 25, 2019

KOMENTARI (0)