VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi najavio koncept električnog sportbacka

audi

Audi Electric Sportback

audi

Audi Electric Sportback

audi

Audi Electric Sportback

Baziran na PPE platformi

 

Audi užurbano radi na širenju E-Tron porodice. Za one koji nisu najbolje upućeni, E-Tron je porodica električnih automobila iz Ingolstadta koji su potpuno nezavisni od standardnih modela s konvencionalnim motorima. Svaki od njih je razvijan za sebe te nema dodirnih tačaka sa postojećim modelima.

 

Zajedno sa Porscheom, Audi kontinuirano razvija PPE platformu (Premium Platform Electric) na koju mogu biti smješteni midsize modeli, s varijacijama od Sportback izvedbi, karavana, crossovera i pravih SUV modela. Najnoviji teaser nam prikazuje model koji nas dosta podsjeća na A5 Sportback, a upravo s tim modelom će popločati put PPE platformi ka početku zvanične upotrebe.

 

Neimenovani koncept koristi sve benefite koje pruža PPE platforma. Osim mehaničkih komponenti, automobil koristi i najnoviji softver razvijan posebno za ovu platformu. Automobili će biti nešto kraći u odnosu na modele smješteni na MLB platformi, ali će biti prostraniji zbog pametno raspoređenih elektromotora i baterija. Ono što je veoma značajno, jeste potpuni nestanak centralnog tunela koji značajno umanjuje prostor u kabini.

 

Kao što je slučaj i sa Taycanom, Audiji smješteni na PPE će imati napredni sistem od 800 V sa mogućom snagom punjenja od 350 kW. U ponudi će biti različiti paketi baterija koji će se razlikovati po dometu koji daju automobilu, a najveći domet će biti 483 km.

 

Za sada, radi se o početnoj fazi kada su ovi automobili u pitanju te smo još daleko od finalnih verzija automobila. Prvi Audi na PPE platformi naći će se na tržištu početkom naredne decenije.

14:15 | Oct 6, 2019

KOMENTARI (0)