VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi najavio novi RS model

Sudeći po silueti, rekli bismo da je u pitanju RS6

 

Audi je prije nekoliko dana objavio kako ćemo do kraja godine dobiti šest novih RS modela, a danas su objavili „teaser“ prvog modela u nizu koji će biti predstavljen ove godine. Potpuno zatamnjena slika zadnjeg kraja automobila otkriva da je u pitanju karavan, a ne SUV što nam sugeriše da se radi o RS6 modelu.

 

Predstavljanje automobila se očekuje početkom septembra, samo par dana prije početka frankfurtskog sajma. Iako ne možemo sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da se radi o novom RS6, linija krova, vrata prtljažnika kao i izgled zadnjih svjetala nas upućuje na to da gledamo teaser novog super karavana.

 

Pod haubom ove zvijeri, očekuje se 4.0 litarski V8 motor sa 600 KS, baš kao i u prošloj generaciji RS6 Avant Performance. To svakako nije najsnažniji RS6 u historiji pošto je u saradnji sa ABT-om napravljena Nogaro Edicija koja je pod haubom imala ergelu od 700 „grla“, a ta edicija je limitirana na 150 primjeraka. Nije poznato da li će vremenom stići nova, jača verzija RS6 Avanta sa više snage, ali za sada možemo samo da nagađamo koji je Audijev sljedeći potez.

 

Ostaje nam da sačekamo nešto manje od mjesec dana i dobijemo zvanične informacije o novom RS6 kao i budućnosti modela i novim edicijama koje će dati dodatnu ekskluzivnost ovom automobilu.

09:02 | Aug 12, 2019

KOMENTARI (0)