VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi napušta DTM nakon 2020.

Neugodno iznenađenje iz Ingolstadta

 

Audi Sport je izdao saopštenje kako napušta DTM nakon 2020. godine. Nakon što su se krajem 2018. iz šampionata povukli iz Mercedesa, a prošle godine i iz Aston Martina, ovogodišnji šampionat je ostao na svega šesnaest takmičara. S odlaskom Audija, BMW će ostati posljednji tim u seriji, te se postavlja pitanje da li DTM može preživjeti?

 

Audi je bio DTM-a od 2004. godine kao fabrika, a u godinama prije, ABT je takođe koristio Audi TT-R za učešće u šampionatu koji su i osvojili 2002. godine. Nakon Mercedesa, Audi je nauspješniji proizvođač sa sedam osvojenih titula, a u svojoj oproštajnoj godini će posljednji put izaći na stazu kao branioci titule.

 

„Audi je oblikovao DTM i DTM je oblikovao Audi. Ovo je čista demonstracija snage koja leži u autosportu, tehnološki i emocionalno. S ovom energijom, mi nastavljamo našu transformaciju ka sportskoj i održivoj elektromobilnosti. Zato sav naš fokus prebacujemo na Formulu E koja je veoma atraktivna platforma za nas.“, izjavio je Markus Duesmann, predsjednik Audijeve uprave. Ova odluka slijedi Volkswagenovu koji takođe gasi sve neelektrične sportske programe.

18:34 | Apr 27, 2020

KOMENTARI (0)