VIJESTI / PREMIJERE

Audi osvježio A4 i uveo hibridni pogon

a4

Audi A4

a4

Audi A4 Allroad

s4

Audi S4 Avant

A4

Audi S4

a4

Audi A4 Avant

a4

Audi A4 Avant

a4

Audi A4

a4

Audi A4

a4

Audi A4

a4

Audi A4

a4

Audi A4

Facelift Audijeve perjanice

 

Audi je prikazao fotografije osvježenog A4. Facelift je obuhvatio kompletnu A4 porodicu, tako su osvježeni i S4 i A4 Allroad, a sasvim logično je da ćemo uskoro vidjeti i osvježeni RS4. Uvođenje osvježenja u ponudu A4 modela počelo je tiho i diskretno početkom maja kada je predstavljen novi S4.

 

Ništa drastično ni revolucionarno, već umjereno i skladno. Tako bismo ukratko opisali ovaj facelift A4. Najuočljivija promjena na prednjem kraju je vidljiva na masci hladnjaka koja je sada šira i zauzima veću površinu, a bočni usisi sada su postavljeni vertikalno. Nazad je redizajniran klaster svjetala i završeci izduvnog sistema.

 

Kao što smo rekli, osim A4 i S4, redizajniran je i A4 Allroad koji je pored već pomenutih vizuelnih promjena, dobio i 3,5 cm dodatnog klirensa od tla. Audi A4 možete naručiti u tri izvedbe eksterijera: basic, advanced i S Line. U paletu boja dodana je još Terra siva. Tu završavamo sa eksterijerom i prelazimo unutra. A unutra, pa nemamo baš mnogo toga novog. Zapravo, jedine promjene se odnose na unaprijeđenje Audijeve MMI tehnologije, sistema interfejsa kojem možete pristupiti preko velikog 10,1-inčnog ekrana osjetljivog na dodir.

 

Najveće i najbitnije novosti se odnose na ponudu motora. A4 je po prvi put dobio i hibridni pogon. Audi će svojim kupcima ponuditi šest turbo motora s rasponom snage od 148 do 342 KS (u S4 modelu). Tri motora iz ponude će koristiti blagi hibridni sistem od 12 V, dok će ostali koristiti 48 V sistem, kao onaj koji nalazimo u novom S4.

 

Novi Audi A4 ćete moći naručiti već ovog mjeseca, a do jeseni bi trebali moći naručiti i ostale izvedbe. Zvanične podatke o cijeni još uvijek ne znamo, ali se pretpostavlja da će početna cijena iznositi oko 36.000€.

08:48 | May 15, 2019

KOMENTARI (0)