VIJESTI / PREMIJERE

Audi osvježio i modernizovao Q7

audi

Audi Q7

audi

Audi Q7

audi

Audi Q7

audi

Audi Q7

audi

Audi Q7

audi

Audi Q7

Manje promjena izvana, više iznutra

 

Audi je predstavio osvježeni Q7. Druga generacija njihovog luksuznog SUV-a debitovala je 2015. godine u Detroitu i od tada nije pokazivala znakove starenja, međutim, Audi je „preventivno“ zategao bore svom gorostasu i modernizovao enterijer. Konkurencija iz Minhena i Štutgarta je, sada već davno, predstavila svoje adute. Naravno, mislimo na BMW X5 i Mercedes-Benz GLE.

 

Izvana, Q7 je manje više ostao isti. Nekako stičemo dojam da oštre linije koje su karakterisale model prije facelifta, više nisu toliko oštre te da je osvježeni Q7 znatno „glađi“ i suptilniji od prethodnika. Maska hladnjaka je nešto šira nego što je bila, a klaster prednjih svjetala izgleda nešto drugačije nego prije. Još jedna promjena na eksterijeru nalazi se na zadnjem kraju, a to je kromirana ukrasna lajsna koja povezuje klaster zadnjih svjetala. To bi bilo to što se promjena izvana tiče.

 

Glavne promjene odnose se na enterijer koji je potpuno digitalni sa duplim ekranima osjetljivim na dodir. Audi je maksimalno „ugladio“ instrument tablu te je praktično u potpunosti ravna, bez izbočina. Time je istaknuta elegancija i prefinjenost ovog automobila, a dvobojno uređenje kabine definitivno stvara ugodan kontrast. Osim vizuelnih promjena, u enterijeru je i nešto više prostora. Neznatno, ali više – 11 milimetara.

 

Ponuda motora na evropskom tržištu će uključivati dva dizelska i jedan benzinski motor. Svi motori će imati blagi hibridni sistem od 48 V. Još uvijek ne znamo o kojim motorima se radi: ne znamo zapreminu, ne znamo snagu, kao ni efikasnost. Kasnije će stići i plug-in hibridna verzija Q7 koja će imati aktivnu stabilizaciju preuzetu sa modela SQ7. Cjenovnici za osvježeni Q7 nisu objavljeni, ali bismo do sredine septembra trebali znati sve, kada će krenuti njegova prodaja u Evropi.

08:55 | Jun 26, 2019

KOMENTARI (0)