VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi preskače sajam u New Yorku

Vjeruje se da je odluka finansijske prirode

 

Audi je objavio da neće učestvovati na Sajmu automobila u New Yorku koji se održava u aprilu. Iako smo očekivali da se u New Yorku okupi cijelo sveto trojstvo, to se neće desiti jer su iz američkog odjeljenja ingolštadske kompanije izdali saopštenje u kojem jasno stoji odluka da se ne pojave na sajmu.

 

Iako zvanični razlog nije poznat, mnogi su uvjereni da je odluka proizašla iz finansijske situacije. U godini iza nas, Audi se dosta „istrošio“ te će ove godine pažljivo birati javne događaje na kojima će se pojavljivati. Ženeva je jedan od ključnih sajmova te će po svemu sudeći biti glavna Audijeva uzdanica. Nakon toga, Audi ulazi u „ekonomični“ mod poslovanja i smanjivanje troškova i akumuliranje profita.

 

Organizatori sajma se ne predaju te nastoje pronaći način da se „gospodar prstenova“ ipak pojavi na njihovom sajmu. Odmah po objavljivanju saopštenja, organizatori su započeli pregovore sa lokalnim Audi dilerima koji bi ipak mogli izložiti svoje modele i na taj način prikriti odsustvo zvaničnog predstavništva Audija.

 

Do tada, Audi će nastaviti da pažljivo planira svoj naredni nastup i sajam na kojem će sudjelovati. SAD je itekako važno tržište za Audi te će sasvim sigurno nastojati u budućnosti da se „iskupe“ za ovu odluku i ponude Amerikancima nešto što će ih navesti da im „oproste“.

22:33 | Jan 12, 2020

KOMENTARI (0)