VIJESTI / PREMIJERE

Audi Q3 Sportback je novi coupe SUV

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

audi

Audi Q3 Sportback

 

Drugi Audijev coupe SUV

 

Audi zna šta se traži i šta je najprodavanije – tako je! Terenci! Shodno tome, u svoju ponudu su dodali još jedan, potpuno novi crossover. U pitanju je Q3 Sportback. U principu, to je coupe izvedba već postojećeg Q3, samo što u ovoj izvedbi, automobil izgleda dinamičnije i atraktivnije. Pa ipak se radi o coupeu, zar ne?

 

Iako smo mi dosta pojednostavili opis ovog modela, obični Q3 i Q3 Sportback se razlikuju u nekoliko detalja. Osim te padajuće linije krova koja formira taj „coupe look“, Q3 Sportback je nešto agresivnije dizajniran. To nisu velike razlike, ali dinamične linije koje posjeduje Q3 Sportback nećete naći na običnom Q3. Automobil je nešto niži od kompaktnog Q3, a to u prvi plan stavlja njegove coupeovske osobine, a ne osobine terenca. Q3 Sportback je pravi crossover – blago povišen, urban, ali ne pomišljajte da se upuštate u offroad avanture s njim.

 

Šta pokreće novi Q3 Sportback? Za početak, u ponudi će se naći 2.0 TFSI benzinac sa 226 KS, dok će ljubitelji dizela moći da biraju 2.0 TDI sa 147 ili 187 KS. Ukoliko ste ljubitelj hibrida, Audi je mislio i na vas te će nešto kasnije stići i hibridni Q3 Sportback sa 1.5 TSI motorom sa blagim hibridnim sistemom od 48 V.

 

Svi motori mogu biti upareni sa sedmostepenim S-Tronic DCT automatskim mjenjačem, a snagu šalju na prednje ili sva četiri točka. Osnovni modeli sa 1.5 benzinskim i 2.0 dizelskim motorom od 147 KS su dostupni i sa manuelnim mjenjačem, ali nemaju Quattro pogon.

 

Prodaja Audija Q3 Sportback u Evropi počinje u novembru ove godine, a cijene će biti objavljene naknadno.

08:20 | Jul 24, 2019

KOMENTARI (0)