VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi Q5 će dobiti Sportback verziju?

U Ingolstadtu spremaju rivala BMW-u X4 i Mercedes-Benzu GLC Coupe

 

Audi, za razliku od BMW-a i Mercedesa nije pretjerano proširio ponudu svojih terenskih vozila. SUV i crossover groznica trese autoindustriju već nekoliko godina te su ostali tek rijetki proizvođači bez ijednog takvog modela. Drugi po redu Audijev crossover je Q5. On je inicijalno predstavljen 2009. godine, a od 2017. je dostupan i u drugoj generaciji. Uskoro se bliži vrijeme za predstavljanje njegove facelift verzije.

 

Iz Audija su počele „curiti“ prve informacije. Iako nisu zvanične te imaju status glasina, vrlo je lako povjerovati u njih jer bi se moglo desiti da Audi preslika primjer viđen na modelu Q3. Dakle, možete naslutiti da je u pitanju predstavljanje Q5 u Sportback coupe verziji koja bi bila direktna konkurencija BMW-ovom X4 i Mercedesovom GLC u Coupe izdanju.

 

Za sada, u javnosti su viđane samo standardne karoserijske izvedbe osvježenog Q5 koje su, sasvim očekivano, propisno kamuflirane. Ukoliko bude predstavljen, Q5 Sportback bi dizajnerska rješenja posudio od već pomenutog Q3 Sportback, kao i većeg, Q8 koji je praktično Q7 u coupe izvedbi. Što se tiče palete motora, Q5 i Q5 Sportback će gotovo sigurno imati identičnu ponudu motora, kao i transmisija, a očekuju se i hibridne varijante ovog modela. Zvanično predstavljanje ovog automobila očekujemo na jesen, dok bi prodaja trebala krenuti na proljeće naredne godine.

16:25 | Mar 18, 2020

KOMENTARI (0)