VIJESTI / TUNING

Audi Q5 TFSIe je prvi tunirani hibrid iz ABT-a

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

audi

ABT Audi Q5 TFSIe

Zapanjujući obrtni moment uz 420 ekološki prihvatljivih konjskih snaga

 

ABT je tunirao Audi Q5 55 TFSIe, te će ovaj model ostati upamćen kao prvi hibrid koji su tunirali u ovoj kompaniji. Naravno, tu ne računamo monstruozni RS6 Avant Hybrid koji su kreirali kao demonstraciju budućnosti tuninga. Ovoga puta, ABT se posvetio kreiranju tuning paketa koji će biti dostupan kupcima. Luksuzni punjivi hibridni SUV u fabričkoj specifikaciji isporučuje impresivnu snagu, a sada su te cifre još bolje.

 

Dok čekamo dolazak RS Q5, u Evropi je dostupan dizelski SQ5 koji dolazi sa pristojnim performansama. Ipak, ko nije naklonjen dizelašima te želi imati benzinsku zvijer, ABT nudi Q5 55 TFSIe. Iako je njegovo ime prilično dugo i ne baš pamtljivo, dovoljno je reći da auto raspolaže sa 420 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Sav fokus je bio na nadogradnjama SUS motora. Tako je 2.0 turbo benzinski motor pojačan dovoljno da ovaj automobil „ispaljuje“ od 0 do 100 za 5,3 sekunde. Iako to nije impresivno za neke obične automobile, ovdje moramo imati u vidu da se radi o automobilu od dvije tone.

 

Za one koji žele nešto manje snage, tu je Q5 50 TFSIe sa 353 KS i 500 Nm obrtnog momenta kojem je potrebna 6,1 sekunda da stigne do „stotke“. Pored povećanja snage, ABT je spremio nove 20-inčne točkove u visokosjajnoj ili mat crnoj. Uz doplatu, ABT će vam dodatno dotjerati i enterijer automobila sa drugačijim ambijentalnim osvjetljenjem i modifikovanom ručicom sedmostepenog automatskog mjenjača.

11:35 | May 1, 2020

KOMENTARI (0)