VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi RS Q8 postavio novi rekord Nordschleifea?

audi

Audi RS Q8

audi

Audi RS Q8

audi

Audi RS Q8

Nezvanične informacije govore da je RS Q8 brži od Mercedesa-AMG GLC 63

 

Misha Charoudin je jedan od Youtubera koji svakodnevno objavljuje sadržaj na svom kanalu, a sav sadržaj se svodi na dešavanja na Nurburgringu. Charoudin je itekako upoznat sa svim dešavanjima na čuvenoj stazi, a 21. avgusta je primjetio da Porsche, Mercedes i Audi „vrte“ jako brze krugove na Nordschleifeu.

 

Pretpostavlja se da su to bili pokušaji postavljanja novih rekorda jer su automobili izlazili na stazu nakon procedure specifične za te dane kada je staza rezervisana isključivo za proizvođače koji love najbolja moguća vremena. Charoudin ima posebnu metodu kojom mjeri vremena kruga, te kako i sam tvrdi, njegovo mjerenje se od zvaničnog razlikuje za samo jednu sekundu. Prema njegovim mjerenjima, dobili smo novog rekordera u segmentu SUV vozila.

 

To je potpuno novi Audijev RS model – RS Q8. Koristeći svoju metodu, Charoudin je izmjerio vrijeme od 7 minuta i 47 sekundi, što je dvije sekunde brže od trenutnog rekordera, Mercedesa-AMG GLC 63 S. Vrijeme kruga još nije zvanično potvrđeno, ali nam itekako pokazuje masivni potencijal ovog automobila.

 

Možda je rekord kruga na Nordschleifeu zapravo uvertira u njegovo zvanično predstavljanje koje s nestrpljenjem očekujemo i nadamo se da ćemo ga vidjeti već u Frankfurtu za deset dana.

09:38 | Sep 2, 2019

KOMENTARI (0)