VIJESTI / TUNING

Audi RS Q8 u najagresivnijem izdanju do sada

audi

Manhart Audi RS Q8

audi

Manhart Audi RS Q8

audi

Manhart Audi RS Q8

audi

Manhart Audi RS Q8

audi

Manhart Audi RS Q8

audi

Manhart Audi RS Q8

Paket potpisuje Manhart

 

Audi RS Q8 je zvanično najbrži i najsnažniji SUV u ponudi kompanije iz Ingolstadta. Ipak, i pored impresivne brojke od 591 KS, neko je smatrao da RS Q8 može još bolje. Tako je Manhart spremio brutalni tuning paket za ovu „gromadu“ i dodatno poboljšao vizuelnu pojavu ovog SUV-a, a pored toga, oslobodio je i njegov puni potencijal.

 

Manhartov paket ovu zvijer podiže na brutalnih 887 KS i priliku da posjeduju RQ 900, imaće samo deset klijenata koji će za ovaj paket morati da izdvoje čak 280.000€. RQ 900 je prepoznatljiv po svom widebody kitu, karbonskoj haubi sa dva otvora za ventilaciju i karbonskom lipu na prednjem braniku, proširenjima na blatobranima i masivnom stražnjem difuzoru. Kompletnu sliku, upotpunio je set 23-inčnih aluminijskih felgi, uz potpuno novi izduvni sistem koji je zamijenio Audijev fabrički. Automobil je niži za 30 milimetara, a iznutra se nalazi posebna koža koju koristi isključivo Manhart u kombinaciji sa alkantarom.

 

Kao što smo već rekli, snaga monstruoznog 4.0 V8 biturbo motora ne iznosi više 591 KS i 800 Nm obrtnog momenta, već se ta cifra penje na 887 KS i čak 1.080 Nm obrtnog momenta. Za ovaj skok u snazi, zaslužni su novi, veći turbo punjači i druge mehaničke modifikacije. Osim motora, modifikovan je i osmostepeni automatik koji je zadužen da šalje snagu na sva četiri točka putem Quattro pogona na sva četiri točka.

12:26 | May 5, 2020

KOMENTARI (0)