VIJESTI / PREMIJERE

Audi RS5 s osvježenim izgledom i istom snagom

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Sportback

audi

Audi RS5 Coupe

audi

Audi RS5 Coupe

audi

Audi RS5 Coupe

audi

Audi RS5 Coupe

audi

Audi RS5 Coupe

audi

Audi RS5 Coupe

Na pola svog „životnog“ vijeka, RS5 je dobio moderniji izgled eksterijera, ali i izmijenjeni infotainment sistem

 

Audi Sport privodi 2019. godinu kraju sa posljednjim RS modelom za ovu godinu i dekadu. RS5 Coupe i Sportback su posljednji u nizu RS modela koje je Audi Sport predstavio ove godine, pored RS4, RS6, RS7, RS Q3 i RS Q8. Najveće promjene desile su se na prednjem kraju automobila koji je dobio osvježen izgled.

 

Singleframe maska hladnjaka osvježenog RS5 je sada šira nego prije, dok je branik dobio dva manja trouglasta otvora između bočnih usisnika i maske hladnjaka. Prednja svjetla su takođe blago redizajnirana, a sada su dostupna sa matrix LED, kao i laserskom tehnologijom. Iznad maske hladnjaka, nalaze se i dodatni, uski otvori po uzoru na legendarni model Quattro iz 1984. godine. Pored navedenih elemenata, redizajnirani su bočni pragovi, kao i zadnji difuzor.

 

Kupci će moći naručiti RS5 i u dvije nove nijanse: Turbo plava i Tango crvena sa različitim paketima stilskih dodataka od karbona. Kada govorimo o karbonu, vrijedi napomenuti da je coupe dostupan sa karbonskim krovom što povoljno utiče na masu automobila koja je u tom slučaju manja za četiri kilograma. Obje karoserijske izvedbe stižu na 19-inčnim felgama u seriji, a dostupne su i veće, 20-inčne u tri verzije.

 

Iznutra, prva promjena koju ćete primjetiti je nadograđena verzija infotainment sistema koji se sada prikazuje na 10,1-inčnom ekranu osjetljivom na dodir. Sviđalo vam se ili ne, ekran je i dalje poput tableta te je prilično istaknut u odnosu na ostatak elemenata instrument table. Uz doplatu, dobijate Audijev Virtual Cockpit Plus i 12,3-inčni ekran.

 

Pod haubom automobila se nalazi već prepoznatljivi 2.9 litarski V6 biturbo motor koji isporučuje 444 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Neovisno o karoserijskoj izvedbi, RS5 će od 0 do 100 ubrzati za 3,9 sekundi i postići maksimalnu brzinu od 280 km/h. Prodaja osvježenog Audija RS5 kreće uskoro, a početna cjiena za osnovni model će iznositi 83.500€.

19:53 | Dec 10, 2019

KOMENTARI (0)