VIJESTI / TUNING

Audi RS6-R by ABT - porodični automobil sa 730 KS

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

audi

Audi RS6-R by ABT

Najžešći karavan na tržištu

 

Audi RS6 Avant je najbolji karavan koji novac može kupiti. S tim se teško ne slagati, takvi su rijetki. Jedan od rijetkih koji se ne slažu s tim da je RS6 Avant perfektan je njemački tuner ABT. Oni uvijek nastoje izvući još više iz zvjerskih modela iz Ingolstadta. Već ranije su imali „standardni“ paket nadogradnji za RS6, a sada je stigao novi, najekstremniji.

 

Stigao je Audi RS6-R Avant. Najopakiji i najžešći tunirani karavan na tržištu. Najavljen još u decembru prošle godine, RS6-R stiže iz Kemptena spreman da pobijedi korona virus svojom zastrašujućom snagom i zvukom od kojeg se ledi krv u žilama. Ovoga puta, ABT je napravio kompletan paket na ivici prihvatljivog, baš kao i u najboljim svojim izdanjima.

 

RS6-R vizuelno djeluje poput hibrida cestovnog i DTM automobila u kojem se Audi godinama uspješno takmiči. Prednji kraj je otvoreniji i „prozračniji“ zbog paklene mašine koja se nalazi ispod haube, a osim većeg protoka zraka, RS6-R je dobio i složeniji prednji spliter i krilca na prednjem braniku koja drže prednji kraj ovog automobila na zemlji. Na proširenim blatobranima se nalaze otvori za zrak, tzv. škrge, a pragovi takođe vrše svoju aerodinamičku funkciju. Krovni spojler osim estetske vrši pritisak na zadnji kraj. Branik je dobio masivniji difuzor i četverostruke završetke izduvnog sistema umjesto dvostrukih ovalnih. Automobil stiže na masivnim 22-inčnim alu-felgama.

 

Najslađi dio se krije pod haubom. RS6-R pokreće isti motor kao i serijsku verziju. Dakle, radi se o 4.0 biturbo V8 motoru. Tu stajemo sa sličnostima i prelazimo na razlike, a razlika se ogleda u brutalnoj snazi. Ona sada iznosi 730 KS i 920 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h, potrebno mu je samo 3,2 sekunde, a maksimalna brzina je potignuta na 320 km/h.

 

Zamislite samo kakav je osjećaj juriti 320 km/h u jednom porodičnom karavanu. Sigurni smo da će 126 sretnika uživati RS6-R, koliko će ih biti napravljeno. Cijena paketa iznosi 69.900€.

10:58 | Apr 6, 2020

KOMENTARI (0)