VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi spašava TT i R8 elektrifikacijom

Moguć opstanak dva modela

 

Stigla su teška vremena za sportske automobile. Sve više sportaša nestaje, postaju terenci, električna vozila i hibridi iz zamjenjuju, a sportski automobili izumiru. Taj trend je pogodio i Audi koji bi vrlo lako mogao iz ponude izbaciti TT i R8.

 

Na juče održanoj godišnjoj konferenciji, član odbora za razvoj, Hans-Joachim Rohhenpieler je pričao i o modelima TT  i R8. On je izjavio da su u Audiju imali veoma emotivan sastanak i razgovor o budućnosti ta dva modela. Priznao je da jedan dio kolektiva zagovara nestanak TT-a, ali da ostatak kompanije zajedno s njim se bori da ostavi TT u životu.

 

Kao rješenje za TT i R8, Rothenpieler nudi elektrifikovani TT i R8. To bi itekako bilo dobro rješenje jer sa hibridnim pogonom moguće je postići vrhunske performanse, a pri tom smanjiti potrošnju goriva i emisiju CO2. Jedan od uslova koje je CEO Audija postavio jeste da oba modela moraju donijeti profit kompaniji kako bi preživjeli, u suprotnom ništa ih ne može spasiti. To je nešto što će biti teže ostvariti, ali uz dramatične promjene, ništa nije nemoguće.

 

Audi je nedavno predstavio facelift oba modela. To znači da ćete ih u narednih par godina i dalje moći kupiti, ali šta poslije? Niko ne zna, pa ni Audi. Ipak, nadajmo se da će TT i R8 preživjeti ovo ludilo i ostati u ponudi.

08:18 | Mar 15, 2019

KOMENTARI (0)