VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi sprema rivala Teslinom Modelu 3

etrongt

Audi E-Tron GT koncept

etrongt

Audi E-Tron GT koncept

etrongt

Audi E-Tron GT koncept

Električni ekvivalent modelu A4

 

Audijeva e-tron porodica se kontinuirano širi i gospodar prstenova postaje ozbiljan igrač na tržištu električnih automobila. Ove godine stižu dva crossovera E-Tron i E-Tron Sportback, a za narednu godinu su planirani E-Tron GT i Q4 E-Tron. Do polovine naredne decenije, Audi će imati 12 električnih modela. U ponudi će biti crossoveri, limuzine, karavani i hatchback modeli. Kada govorimo o limuzinama, Audi sprema električnog ekvivalenta modelu A4.

 

I ne radi se o bilo kakvim glasinama, već o informaciji koju je izjavio Marc Lichte, Audijev šef dizajna. Dakle, njena istinitost je neupitna. Nažalost, nije nam dao previše detalja. Znamo da će biti smješten na istoj PPE platformi kao i E-Tron GT. Premium Platform Electric je platforma koju su udruženim snagama razvili Audi i Porsche. Prvi modeli smješteni na ovoj platformi dolaze u prodaju krajem 2021. Prema najavama iz VW grupacije, na toj platformi će biti smješten veliki broj modela B, C i D segmenta.

 

Govoreći iz iskustva, možemo očekivati da Audi uskoro predstavi konceptni automobil koji će biti najava onoga što bi moglo predstavljati novi električni sedan. Tako je bio slučaj sa E-Tron GT modelom (prikazan gore na fotografiji). „Električni A4“, kako ćemo ga ubuduće zvati dok Audi ne odredi ime, trebao bi stići početkom 2023. godine, a to znači da bismo već 2022. mogli vidjeti finalni proizvod.

12:25 | Mar 26, 2019

KOMENTARI (0)