VIJESTI / AKTUELNOSTI

Audi TT Quantum Grey Edition možete kupiti preko interneta

audi

Audi TT Quantum Grey Edition

audi

Audi TT Quantum Grey Edition

audi

Audi TT Quantum Grey Edition

Jedna od posljednjih edicija TT-a kakvog znamo

 

Audi je svojim kupcima ponudio mogućnost kupovine njihovih automobila preko interneta. Istina, za sada možete naručiti samo jedan model – TT Quantum Grey Edition. Oni su 2017. započeli prodaju rabljenih automobila preko interneta, međutim, sada idu korak dalje i nude potpuno novi automobil.

 

Audi TT Quantum Grey Edition je ograničen na 99 primjeraka koji će biti ponuđeni isključivo kupcima u Evropi. Njegova cijena u „rodnoj“ Njemačkoj iznosi 62.305€. Važno je napomenuti kako je posrednik ipak potreban, tako da ukoliko kupite ovaj automobil, vaš posrednik će biti Porsche Sarajevo ili neki drugi ovlašteni distributer Audija u Bosni i Hercegovini.

 

Po čemu je ovaj TT poseban? Obojen je u djelimično mat sivu boju. Završna obrada koju viđamo na Audijevim modelima je svojstvena njima, a uistinu pristaje imidžu njihovih automobila. Iz Audija kažu kako posjeduje i „specijalnu opremu“, ali bez detaljnog opisa šta je to „specijalno“.

 

Ono što znamo, a nama je to najdraže, jesu detalji o motoru. TT Quantum Grey Edition pokreće 2.0 TFSI motor od 242 KS uparen sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem koji snagu šalje... Logično, na sva četiri točka. Ovo je Audi, performantni Audi i bez Quattra je poput ptice bez krila.

11:26 | May 28, 2019

KOMENTARI (0)